logo
مفتخریم، منتخب بهترین ها هستیم

پلت چیست

armintejarat-poultry-3
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram

پلت چیست

پلت چیست:روش متداول پلت سازی عبارت است از در معرض بخار آب قراردادن خوراک آسیاب شده ، سپس خروج خوراک داغ و مرطوب از داخل پلت زن با کمک فشار .

این پلت ها سپس توسط جریان سریع هوا سریعاً سرد و خشک میشود.

جیره ها را میتوان تا دمای ۸۵ درجه سانتی گراد بدون ترس از تخریب ویتامین یا کاهش وزن تولید پرنده با حداکثر امکان تولید پلت در ساعت فراهم نمود .

غذای پودری توسط ماشین های پلت در شرایط بخار و فشار و حرارت ۷۰-۸۵ درجه سانتی گراد به پلت تبدیل میشود.

حدود ۶۰% غذاهایی که در مرغداری مصرف میشود به صورت پلت می باشد و در این فرایند تغییراتی در دان ایجاد میشود .

تغییرات فیزیکی :

موجب افزایش تراکم ذرات غذایی می گردد و طیور با حرکت کمتری غذای مورد نیاز را بدست می آورند و لذا انرژی آنها صرف رشد و تولید می شود .

تغییرات شیمیایی:

حرارت بخار آبی که در حین پلت داده میشود مواد مزاحم رشد را که در بعضی از مواد غذایی وجود دارد

از بین می برد و در نتیجه با تغذیه پلت، رشد بهتری حاصل میشود.

مزایای پلت کردن دان مرغ

۱٫چون خوراک به صورت همگن و یکنواخت میباشد امکان انتخاب در خوراک را از پرنده سلب مینماید

تمامی قسمتهای موجود در خوراک بالاجبار توسط پرنده استفاده میشود و تمامی گله به یک میزان از مواد مغذی مصرف مینمایند .

۲٫پلت نمودن تحت فشار و دمای بالا(۷۰ تا۸۵ درجه سانتی گراد)انجام میشود

که موجب عملیات زیر در خوراک میشود:

الف)بهبود کیفیت مواد که باعث لیگنین زدائی و ژلاتینه شدن مواد نشاسته ای می شود و قابلیت هضم را بالا می برد.

ب)عوامل ضد تغذیه ای و بازدارنده رشد و باکتریها و آلودگی های میکروبی از قبیلE- – Coli و سالمونلا فعالیت خود را از دست میدهند .

ج)تاثیر منفی پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای بر ویسکوزیته محتویات دستگاه گوارش کاسته میشود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *