logo
مفتخریم، منتخب بهترین ها هستیم

دستگاه پلت ساز

armintejarat-poultry-2
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram

دستگاه پلت ساز

دستگاه پلت ساز:پلت کردن عبارت است از در معرض بخار آب قرار دادن خوراک آسیاب شده و سپس خروج خوراک داغ ومرطوب از داخل دستگاه پلت زن

با فشارسپس توسط جریان هوا خشک کردن .

رطوبت لازم جهت پلت کردن ۱۵-۱۸% می باشد در مورد خوراکهای بافیبر بالا رطوبت بیشتری نیاز است.

از موادی مثل لیگنوزول ، بنتونیت ویا ملاس به عنوان مواد چسبان استفاده می شود .

به کار گیری ۱۰-۱۵%گندم وتا حد کمتری جو در جیره هاسبب تولید پلتی با استحکام خواهد شد .

البته با توجه به هزینه بالا استفاده از ۲% آب اضافی کافی است .

دراین روش زمان کمتری صرف خوردن می شود بنابراین احتیاجات انرژی کاهش می یابد .

خواص پلت کردن :

کا هش ماهیت گردوخاکی – افزایش خوشخوراکی- افزایش مصرف – افزایش عملکرد وزن و کاهش مصرف انتخابی . در طیور وخوک تغذیه با پلت سرعت رشد را تا ۱۵% و بازده غذا را ۵-۱۰% افزایش می دهد .

معایب پلت کردن :

پلت کردن هر تن غذای آسیاب شده ۳-۵ دلارمی باشد . خوراک قبل از پلت شدن حتماً باید آسیاب شده باشد . جیره های حاوی چربی و فیبر بالا به سختی پلت می شوند . با استفاده پلت برای گاوهای شیری به علت کاهش میزان استات چربی شیر کاهش می یابد .

انواع پلت :

۱٫ حبه ای : که جیره های طیور به این شکل است .

۲-مکعبی : این روش نسبتا جدید است ، اندازه ذرات در حدود ۲٫۵ سانتیمتر است . در این روش ما احتیاجی به آسیاب کردن نداریم واز اسپری آب استفاده می شود . یونجه خشک بهترین نوع مکعبی است.

فاکتورهای موثر بر کیفیت پلت

۱٫ جیره فرموله شده ۲٫ اندازه ذرات ۳٫ شرایط پلت ۴٫ ویژگیهای قالب پلت ۵٫ خنک سازی وخشک کردن

تعیین کیفیت پلت

کیفیت پلت معمولاً با بکاربردن شاخص PDI (شاخص دوام پلت) تعیین می گردد(ASAE 1997).

درواقع PDI تستی است که درآن جیره پلت به صورت معلق در جعبه ای مخصوص در زمانی معین قرار می گیرد

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *