logo
مفتخریم، منتخب بهترین ها هستیم

نقش اسید آمینه والین در رشد مرغ

دان آماده
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram

اسید آمینه های شاخه دار

تولید دان آماده آرمین تجارت آیدین مهر

دان آماده

انواع اسید آمینه های شاخه دار

اسیدهای آمینه شاخه دار (لوسین، ایزولوسین و والین) جزو اسیدهای آمینه هایی هستند که چندین نقش متابولیسمی اساسی در تغذیه طیور، بخصوص در مرحله رشد سریع را ایفاء میکنند. از این رو ایجاد تعادل مناسبی از اسیدهای آمینه شاخه دار در جیره غذایی طیور سبب بهبود مسیر تولید انرژی و متابولیسم پروتئین میگردد. والین چهارمین اسیدآمینه محدود کننده در جیره های غذایی بر پایه ذرت-کنجاله سویا میباشد.

اثر محدودکنندگی والین بیشتر در مرحله رشد و پایانی پرورش مرغ گوشتی بروز می کند که سهم منبع پروتئینی جیره غذایی کاهش یافته و بیشتر سهم جیره غذایی را غلات تشکیل میدهند.

اسید آمینه والین

نقش اسید آمینه والین در رشد مرغ

 غلات بویژه ذرت دارای سطوح بالایی از لوسین و سطوح پایینی از والین میباشند . از سوی دیگر، بواسطه وجود رابطه ضد کنشی لوسین با والین بازدهی استفاده از اسید آمینه والین در جیره های غذایی کاهش می یابد. کمبود اسیدآمینه والین در جیره غذایی جوجه های گوشتی علاوه بر اینکه منجر به کاهش شاخصهای عملکردی پرنده میشود، سبب بروز ناهنجاریهای پر و پا نیز میگردد با اینحال محققان دیگر نشان داد که جوجه های گوشتی تغذیه شده بوسیله جیره های غذایی با کمبود والین، تنها در افزایش وزن افت داشته و هیچگونه علائمی مبنی بر ناهنجاریهای پر و پا را نشان نمیدهند.

اسید آمینه والین

اسید آمینه والین در جیره

اسیدآمینه والین بعد از اسید آمینه ترئونین بعنوان چهارمین اسیدآمینه محدود کننده در منابع پروتئین حیوانی طبقه بندی میگردد. در عین حال پاسخ طیور در حال رشد به یک اسیدآمینه تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند تنش ایمونولوژیکی، درجه حرات محیط، جنس، سن، گونه و عوامل متعدد وابسته به جیره غذایی از قبیل تراکم انرژی قابل متابولیسمی، عدم توازن اسیدهای آمنیه، آثار ویتامینها و داروهای پیشگیری کننده از کوکسیدیوز میباشد. تنظیم جیره هایی غذایی متوازن براساس اسیدهای آمینه قابل هضم علاوه براینکه سبب بروز حداکثر پاسخ عملکردی جوجه های گوشتی میشود، سبب به حداقل رسیدن مقدار پروتئین خام جیره غذایی میگردد.

 

رابطه آنتاگونیستی لوسین و والین

طی مطالعات مختلف نشان داده شده است که والین در جیره های غذایی بر پایه ذرت-کنجاله سویا، اسیدآمینه محدود کننده ما قبل ایزولوسین میباشد بر این اساس دور از انتظار نیست که افزودن یک اسیدآمینه ضروری محدود کننده، سبب افزایش نیاز به اسیدآمینه محدود کننده بعدی ایزولوسین میگردد و عدم توجه به این مسئله سبب کاهش سنتز پروتئین و رشد جوجه های گوشتی میشود. اسیدآمینه والین، تحت شرایط بیشبود اسیدآمینه لوسین به عنوان اسید آمینه محدود کننده شناخته میشود و سبب تضعیف ضریب تبدیل غذایی در تمام دوره پرورش میگردد، چرا که اسیدهای آمینه لوسین و والین جزء اسیدهای آمینه شاخه دار بوده و رابطه آنتاگونیستی بین آنها منجر به تاثیر منفی بر نیازمندی والین میگردد.

 

منبع: آرمین تجارت آیدین مهر تولید کننده دان آماده در شمالغرب

به نقل از به نقل از animalscience.tabrizu.ac.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *